De roots van Dierengroothandel Ron van der Vliet B.V. liggen in Pijnacker (Zuid-Holland).

Ron toont vanaf jonge leeftijd al sterk inzicht en gevoel voor handel. Dit begon met de eerste twee konijntjes thuis, waarop snel de cavia’s en kippen in de tuin werden gehuisvest. De garage werd omgebouwd voor muizen en een aquarium. Ron zijn moeder, Joke, vond alles goed en stimuleerde zijn passie, maar muizen in de woonkamer waren uit den boze.

Daarop volgt in 1993 in de volkstuin de eerste bedrijfslocatie in een kleine caravan met daaromheen een weide waar verschillende dieren gehouden en verkocht werden. Hier start een familiebedrijf waar iedereen elkaar helpt.

Terwijl Ron aan zijn studie kaderfunctionaris veterinair in Groenhorst Barneveld begon, kwamen in 1995 de eerste stagiaires al helpen bij Ron en Joke gedurende het lammerseizoen, waarnaast Ron volop zijn bedrijf opzette.

Ons kantoor, waar Ron u graag verder helpt.

1993
the first steps

1997
still growing

2002
new heights

since 2015
bigger then ever!

De ontwikkelingen van Dierengroothandel Ron van der vliet B.V. vanaf het begin tot nu.

In 1997 verhuisde het bedrijf naar een nieuwbouw unit in het dorp. Maar na 4,5 jaar start de zoektocht naar een grotere locatie opnieuw. Dit werd in 2002 een oude fruitschuur met bijbehorende loods in de polder van Willemstad in Noord-Brabant. Hier begon de grote klus om de traditionele Brabantse schuur om te bouwen naar de eisen die een dierengroothandel eraan stelde. Dit klussen deed Ron voornamelijk zelf met veel hulp van Joke.

In 2015 komt het vierde bedrijfspand tot stand, waarbij een grote moderne loods gerealiseerd wordt met daarin zeven afdelingen voor verschillende dieren en toebehoren onder één dak. Het pand is praktisch ingericht en toegespitst op het ontvangen, huisvesten en verzenden van exotische dieren en voerderdieren. 

Ondertussen werken zes vaste krachten op het bedrijf, waarvan iedereen zijn eigen specialisatie en interesses heeft.

De kracht van Dierengroothandel Ron van der Vliet B.V. is de samenwerking die dit bedrijf heeft gemaakt tot wat het is: één van de grotere dierengroothandels in Europa. De dierengroothandel is opgebouwd met Ron zijn passie voor dieren, het inzicht in verdienmodellen en doorzettingsvermogen van Ron samen met de support en hulp van zijn vrouw Vanja en de kansen die zijn ouders hem gaven.

Nog steeds wanneer de klant van Dierengroothandel van der Vliet B.V. belt of mailt zullen zij in eerste instantie Ron van der Vliet zelf spreken. Klanten weten dat hun aankoop gepaard gaat met jaren kennis en ervaring, waarbij persoonlijk contact voorop staat!